Ante Zovak ima iznimno zahtjevan početak mandata na mjestu načelnika PU

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Kada je 23. ožujka za načelnika PU vukovarsko – srijemske izabran Ante Zovak vjerojatno niti on, kao niti njegov prethodnik, nije niti sanjao što će ga sve dočekati u prvih nekoliko dana načelničkog mandata. Uz sve uobičajene i svakodnevne policijske radnje i poslove Zovak se u prvih nekoliko dana susreo s velikim izazovima. Dovoljno je reći kako su u manje od deset dana na području PU vukovarsko – srijemske zabilježena tri smrtna slučaja.

Krenulo je s prometnom nesrećom u Vukovaru u kojoj je maloljetna osoba teško ozlijeđena dok je počiniteljica prometne nesreće pobjegla s mjesta nesreće. Ipak, brzom reakcijom policije počiniteljica je ubrzo pronađena, a i dječak je dobro.

Sličan slučaj ponovio se nekoliko dana kasnije ali u Babinoj Gredi kada je također došlo do prometne nesreće. U toj nesreći ozlijeđen je 69-godišnji biciklist. I u ovom slučaju počinitelj je ubrzo pronađen.

Međutim, niz se nastavlja. Tako je u nedjelju policija izvijestila da je u Savi, kod Županje, pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe. Za sada se ne znaju detalji, a tijelo je poslano na obdukciju.

Prošlog tjedna došlo je i do tragičnog slučaja u kojemu je sin usmrtio oca, a onda potom je i sam smrtno stradao u razmjeni vatre s policijom. Povodom toga tragičnog događaja u PU je poslan i stručni tim MUP-a.