JANAF donirao sredstva za obnovu dječjeg igrališta u Orahovačkoj ulici

VUKOVAR, U Orahovačkoj ulici ,u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište, otvoreno je novouređeno dječje igralište čiju je obnovu i igrala financirala državna tvrtka JANAF. Radi se o donaciji od 124,500 kuna, a na igralištu su postavljeni njihalica, klackalica pony, vrtuljak bez sjedalice, penjalica žirafa, dvorac…

„Kao firmi JANAF-u je čast i zadovoljstvo da je mogao prikupiti sredstva i pomoći Vukovaru. Postoji puno mjesta kojima je pomoć potrebna ali je Vukovar najznačajnije mjesto“, rekao je direktor JANAF-a Dragan Kovačević.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako gradske vlasti svakodnevno rade na podizanju kvalitete života u Vukovaru za sve njegove građane pa tako i najmlađe.

„U gradu dječja igrališta postoje na 56 lokacija u gradu od kojih je realno prije 2,5 godine 80 posto njih bilo u derutnom stanju. Prošle godine obnovili smo 3 nova igrališta i 3 sanirali. Ove godine uz ovo planiramo otvoriti još 5 novih igrališta i 2 postaviti. I iduće godine u planu nam je postaviti jš 5 igrališta. Tako će do kraja godine oko 40 posto dječjih igrališta biti skoro novo. Godišnje u opremanje dječjih igrališta izdvajamo pola milijuna kuna“, rekao je zamjenik vukovarskog gradonačelnika Marijan Pavliček.

IVAN MATIĆ

Foto: Ivan Matić