Iznenađenje u KUP-u NS Vukovar, NK Vuteks Sloga poslije izvođenja jedanaesteraca izbacio favorizirani HNK Vukovar 1991

Foto: www.facebook.com/hnkvukovar1991

VUKOVAR, U današnjoj utakmici ¼ finala KUP-a NS Vukovar momčad NK Vuteks Sloge je poslije izvođenja jedanaesteraca pobijedila momčad HNK Vukovar 1991. Poslije 90 minuta rezultat utakmice je bio 2:2 (0:0) da bi se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su se bolji, spretniji i sretniji pokazali igrači NK Vuteks Sloge koji su na kraju slavili rezultatom 10:9. U uspjehu momčadi Vuteks Sloge govori i to da se oni natječu u 3.HNL istok dok je favorizirani HNK Vukovar 1991 dio SuperSport Prve nogometne lige, odnosno dva ranga više. I ova utakmica je pokazala sve vrline i slabosti dva kluba ali i da KUP natjecanja često donose iznenađenja poput ovoga. Sve u svemu obojica trenera su vidjela što još trebaju popraviti prije početka prvenstva s tim da trener NK Vuteks Sloge Dragan Žarković, koji je nedavno preuzeo momčad, svakako može biti zadovoljniji dok su pred trenerom HNK Vukovara 1991 Miroslavom Bojkom neplanirani problemi i dodatna glavobolja.

Utakmica je započela dominacijom momčadi HNK Vukovara 1991 koji su u prvom dijelu imali terensku inicijativu i propustili su nekoliko odličnih prilika za postizanje golova. Vuteks Sloga se odlučila za zatvoreniji tip igre prijeteći iz kontri i polukontri. U tome nisu uspjeli pa je prvo poluvrijeme završilo bez golova. Početkom drugog poluvremena, u 50 minuti, Vukovar 1991 golom Andačića dolazi u vodstvo. Međutim, njihova radost je trajala samo četiri minute jer je u 54 minuti Ivan Lukić Tunjić izjednačio na 1:1 da bi isti igrač u 66 minuti postigao i svoj drugi gol te doveo svoju momčad u vodstvo. Poslije toga igrači Vukovara su krenuli na sve ili ništa da bi u 83 minuti Torles Knoll izjednačio.

Nakon što je sudac Zoran Abadžić označio kraj utakmice krenulo se sa izvođenjem jedanaesteraca koji su odlučeni tek u osmoj seriji.