U Vinkovcima nepoznati počinitelj iz zračne puške ustrijelio psa koji je ubrzo uginuo

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske postaje Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom iz Vukovara, zbog sumnje da je u Vukovaru počinio kazneno djelo Teška krađa – u pokušaju. Naime, 1. kolovoza, 32-godišnjak je pokušao provaliti u obiteljsku kuću 66-godišnjaka, ali se udaljio ne otuđivši ništa, a svojim pokušajem nasilnog ulaska je vlasniku pričinio materijalnu štetu. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Jučer, 3. kolovoza, 25-godišnjakinja iz Vinkovaca je prijavila policiji kako je prethodni dan, 2. kolovoza oko 19 sati, nepoznati počinitelj zračnom puškom ustrijelio njenog psa, koji se kretao Dugom ulicom u Vinkovcima. Pas je prilikom sanacije ozljeda u veterinarskoj ambulanti uginuo. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“ policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je osam prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća nastupila je materijalna šteta (Stari Jankovci, Markušica, Lovas, Vinkovci, Štitar), dok su u tri prometne nesreće ozlijeđene ukupno četiri osobe, tri lakše i jedna teže