Izložbom “Panorama” otvoren 22. Salon fotografije Vinkovci

Foto: Đuro Karalić

U Galeriji fotografije Meraja u Vinkovcima je večeras retrospektivnom izložbom fotografija “Panorama”, na kojoj su predstavljene fotografije 47 članova Foto kluba Vinkovci koji su izlagali na Salonu fotografije od 2000. do 2020. godine, otvoren 22. Salon fotografije Vinkovci.

“Na ovoj smo izložbi predstavili fotografije 47 članova našeg foto kluba među kojima ima i osvajača Grand prix nagrada salona. Postav predstavlja jednu vremensku crtu koja po oplošju Meraje seže u spiralu predstavljajući sve autore i dočaravajući impozantnost i doseg salona koji je i zamišljen i pokrenut s idejom promocije fotografije u Vinkovcima i promocije vinkovačkih autora u svjetlu hrvatske fotografije”, kazao je Dražen Bota, predsjednik Foto kluba Vinkovci.

Izložbu prati i katalog tiskan na 142 stranice koji donosi čak oko 600 fotografija.

U sklopu ovogodišnjeg Salona fotografije Vinkovci koji je i nacionalna izložba fotografije, održat će se nekoliko radionica, fotografskih predavanja, pet izložbi iz programa “U apsidi” kao i natječajna izložba Salona, a veliki finale bit će izložba o vinkovačkom fotografu Ivanu Letiloviću.