Izložba slika Vukovarke Darije Matković Živković

VUKOVAR, U vukovarskoj Park šumi Adica otvorena je druga samostalna izložba Vukovarke Darije Matković- Živković čiji su radovi od ranije prepoznatljivi ljubiteljima umjetnosti. Radi se o izložbi slika na platnu rađenim na akrilu. Izložene su i slike na papiru manjih  karakteristično suženih formata nerealnih vizura. Uglavnom su to ženski likovi od kojih većina radova podsjeća na životopisne slikovne arabeske  pune veselih i dinamičnih oblika složenih u prostoru poput operativnih ritmičnih  obnavljanja. Kako je rečeno na otvaranju izložbe ova fascinantna samonikla likovna kreativnost Darije Matković – Živković otvara pogled u njezin prebogati svijet mašte kojega s puno ljubavi oživljava na svojim slikama.

„Darijine slike ženskih portreta – nadrealnih, nestvarnih likova u kojima dominira u likovnom smislu isključivo frizura – kosa kao dominantna  bojena pozadina, čini jednu kreativnu cjelinu na kojoj za sada ostaje njezin isključivo najsnažniji interes“, rekao je prof. Zdravko Dvojković.

Darijina izložba specifična i po tome, što su po nekoliko radova izložili i članove njene obitelji počevši od oca, poznatog slikara i kipara, Ivana Matkovića-Laste, brata Marija Matkovića te sestara, Marije i Silvije. Izloćba će biti otvorena mjesec dana.

IVAN MATIĆ