Izložba radova za idejno – arhitektonsko rješenje Ekonomske škole Vukovar

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, U Hrvatskom domu Vukovar otvorena je izložba radova nastala kroz javni natječaj za idejno arhitektonsko rješenje nove zgrade Ekonomske škole Vukovar s pripadajućom sportskom dvoranom i vanjskim uređenjem kao i sportskim igralištima. Ukupno je natječaj prispjelo 30 radova od kojih je  Ocjenjivački sud jednoglasno je najboljim proglasio rad tima Kontra autora Mirjane Lozanovske i Silvije Shaleve iz Makedonije, Erika Juriševića iz Slovenije i Nine Pahović iz Hrvatske.

„Ovaj rad nas je oduševio svojom jednostavnošću načina rješavanja problema. Ovaj se projekt može lako i brzo pretvoriti u realizirani objekt, s njim sigurno neće biti problema“, rekao je predsjednik Ocjenjivačkog suda Goran Rako.

Govoreći o nagrađenom radu Erik Jurišević rekao je kako im se projekt jako sviđao  pa su imali veliku želju i motivaciju napraviti ga što je bolje moguće. Istakao je kako se ovom timu najviše svidjela glavna ideja vanjskog prostora.

Na svečanosti otvorenja izložbe sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je rekao kako će Vukovarci dobiti jednu novu i modernu zgradu Ekonomske škole koja će biti smještena gotovo u samom središtu grada.

„Na taj način središte grada će dodatno živnuti, a djeca će brže i sigurnije stići u školu s obzirom da lokacija sadašnje Ekonomske škole ne zadovoljava niti lokacijski niti sigurnosno jer je smještena između dvije velike prometnice. Vjerujem da će škola biti otvorena do 2022. ili 2023. Godine“, rekao je Pavliček.

Pojasnio je i kako je projekt izgradnje Ekonomske škole Vukovar dio Intervencijskog plana grada Vukovara koji se realizira kroz Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, a kojeg provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Izložba svih natječajnih radova u Hrvatskom domu Vukovar bit će postavljena do 6. studenog.