Izbori: Iz V. izborne jedinice u Sabor idu zastupnici HDZ-a, Narodne koalicije, Mosta i HDSSB-a

ZAGREB/VINKOVCI, Po privremenim i nepotpunim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), pobjednik prijevremenih izbora u V. izbornoj jedinici, kojoj pripada i Vukovarsko-srijemska županija, je HDZ koji je osvojio vjerojatnih osam mandata, dok je druga Narodna koalicija s osvojenih vjerojatnih četiri mandata.

Iz V. izborne jedinice, u Hrvatski sabor još su vjerojatno ušli po zastupnik Mosta i HDSSB-HKS.

Te četiri stranke,odnosno koalicije su i jedine koje su prešle izborni prag u V. izbornoj jedinici koja je tradicionalno naklonjena HDZ-u.

Po pisanju Večernjeg lista iz te će stranke iz V. izborne jednicie u Hrvatskom saboru sjediti tehnički ministar financija Zdravko Marić, predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Dražen Milinković, vukovarski i vinkovački gradonačelnici Ivan Penava i Mladen Karlić, bivši gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, Brođanin Pero Ćosić te Jarminčanin Stevo Culej koji su saborski zastupnici bili i u prošlom mandatu Sabora.

Iz Narodne koalicije iz koje je prije izbora isticano kako će se neuspjehom smatrati osvajanje četiri ili manje od četiri zastupnika, u Sabor idu Požežanin Zdravko Ronko (SDP), HSS-ovac iz Nove Gradiške Davor Vlaović, Brođanka Marta Luc-Polanc (SDP) i bivši ministar branitelja, Vukovarac Predrag matić (SDP).

U Sabor su iz V. izborne jedinice, po Večernjem listu, još ušli Mostovac i tehnički ministr gospodarstva Tomislav Panenić te predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

VEČERNJI.LIST/ĐURO KARALIĆ