HDZ: Krivac za događanja u Borovu je Kukuriku koalicija. Od Vlade RH tražimo hitno rješavanje teške financijske situacije

Foto: hdz.hr

VUKOVAR, Na događanja u vukovarskoj tvrtci Borovo, gdje radnici nisu dobili plaću za mjesec veljaču niti se zna kada će je dobiti, priopćenjem za javnost reagirao je i HDZ Grada Vukovara. U priopćenju stoji da „iako naviknuti na objede i laži izrečene od strane GO SDP-a Vukovar, zasnovane prije svega na neznanju, smatraju da su zadnji istupi predstavnika istih ispod svakog nivoa“.

„Pokušati skupljati jeftine političke poene na mukama radnika tvrtke Borovo je krajnje neprihvatljivo. Oni su ti koji su tvrtku Borovo „ukrali“ Vukovarcima jer su na rukovodeća mjesta postavili ljude iz drugih gradova a otjerali Vukovarce, izuzev predsjednika GO HNS-a grada Vukovara koji je vidjevši da „brod tone“ pobjegao. Postavljanje takvih prije svega podobnih a ne stručnih ljudi dovelo je do ovakve financijske situacije“, stoji u priopćenju HDZ-a.

Navode i da su tijekom proteklog razdoblja više puta isticali problematiku vezano za tvrtku „Borovo“ ali da tadašnja Vlada RH, na čijem je čelu bila Kukuriku koalicija, nije imala niti volje niti znanja riješiti problem.

„Od aktualne Vlade RH tražimo hitno rješavanje nastale teške financijske situacije, kako bi se radnicima u što kraćem roku osigurala isplata neisplaćenih plaća, te ujedno očekujemo i rješavanje  cjelokupne problematike čime bi se osigurala sigurnost radnih mjesta i bolja budućnost tvrtke“, ističu iz vukovarskog HDZ-a.