Iz VVK upozoravaju kako je svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže protuzakonito

Foto: Pixabay

Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) skreću pozornost na neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže, a posljednji takav primjer je, kako navode, zabilježen u srijedu, 4. svibnja u Vinkovačkom Novom Selu kojom je prilikom je na dojavu stanovnika Ulice Ivana Meštrovića pozvana i policija.

“Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće što utječe na kvalitetu javne vodoopskrbe za korisnike usluga Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije”, poručuju iz ovoga distributera dodajući kako su ovakve pojave najčešće u proljeće kada se voda koristi za zalijevanje poljoprivrednih površina te ljeti kada, uz ostalo, pojedinci vodu iz hidrantske mreže koriste za punjenje bazena i zalijevanje vrtova.

Anonimne dojave građana najveća su pomoć djelatnicima VVK u otkrivanju kradljivaca vode.

“Ovom prigodom želimo istaknuti da otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima požara ili sl., istima smiju manipulirati vatrogasci. Stoga apeliramo na građane da ukoliko primijete kako netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu isto prijave na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita, a Vinkovački vodovod i kanalizacija od kradljivaca će tražiti naknadu štete”, navode iz VVK.