Župan Božo Galić i gradonačelnik Brčko distrikta Esad Kadrić o mogućnostima gradnje novog mosta Gunja-Brčko

Foto: VSŽ

ŽUPANJA, Izaslanstvo Brčko distrikta, predvođeno gradonačelnikom Esedom Kadrićem, posjetilo je Vukovarsko-srijemsku županiju. Tom prigodom primio ih je župan Božo Galić  i održao radni sastanak u gradskoj vijećnici Grada Županje, na kojem se razgovaralo o daljnjim aktivnostima u cilju pronalaska zajedničkog rješenja za rekonstrukciju postojećeg kao i mogućnosti za izgradnju novog mosta, koji će povezivati Republiku Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu, odnosnu Gunju i Brčko distrikt, izvijestili su iz županijske uprave.

“Most između Brčko distrikta i Gunje u lošem je stanju i sada smo u poziciji da je utvrđeno da most ne vrijedi dalje popravljati. Došli smo na ideju da se nedaleko sadašnjeg izgradi novi most kako bi se iskoristio postojeći granični prijelaz”, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Esad Kadrić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je podršku jačanju gospodarskih i prometnih veza između Vukovarsko-srijemske županije i distrikta Brčko. Također je kazao kako su županijske vlasti Vukovarsko-srijemske županije zainteresirane i za obnovu željezničkog prometa između Vinkovaca i Brčkog, koji trenutačno nije u funkciji.