Iz policije pozivaju maturante da norijadu proslave bez alkohola i vandalizma

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske oglasili su se s priopćenjem u kojem su podsjetili kako u petak, 24. svibnja, u gradovima Vukovarsko – srijemske županije maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili norijadu. Iz PU pozvali su maturante da taj dan obilježe odgovorno i dostojanstveno te da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini.

“Tijekom proslave norijade očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima. Policija će od ranih jutarnjih sati pojačano nadzirati mjesta okupljanja maturanata, posebno u zonama škola te na svim javnim mjestima i poznatim okupljalištima mladih kako bi ova proslava prošla bez narušavanja javnog reda, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika nedoličnog ponašanja pojedinaca.

Apeliramo na sve mlade da svoj završetak škole proslave bez alkohola i vandalizma, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, te da poštuju pravila uljuđenog ponašanja. Ujedno apeliramo i na roditelje da svojoj djeci ukažu na poželjno ponašanje tijekom ove manifestacije. Također pozivamo djelatnike u ugostiteljskim objektima i trgovinama da se pridržavaju zakonskih odredbi u vezi s obavljanjem svoje registrirane djelatnosti”, stoji u priopćenju policije.