Iz policije najavljuju pojačani nadzor prometa 23/24 svibnja

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Prema najavama iz MUP-a RH prometna policija PU vukovarsko-srijemske provodit će pojačani nadzor prometa 23./24. svibnja. Preventivno-represivna akcija provodit će se na svim prometnicama Vukovarsko-srijemske županije, a bit će posebno usmjerena na suzbijanje prekršaja – vožnje pod utjecajem alkohola i opojnih droga, ali i na druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Svakodnevnim praćenjem događaja u prometu na cestama, evidentno je da je popuštanjem mjera za sprječavanje širenja koronavirusa pojačana konzumacija alkoholnih pića i upravljanje vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. svibnja, zatečeno je trinaest vozača s prisutnošću alkohola u organizmu koji su spriječeni u daljnjoj namjeri upravljanja vozilom, a dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva s ciljem zaštite života i imovine. Unatoč zapriječenim većim novčanim kaznama pojedini vozači se i nadalje odlučuju na upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića, lijekova i opojnih droga, a naročito u dane vikenda.

Kako bi spriječili događanje i posljedice prometnih nesreća, policijski službenici provodit će pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama i poduzimati represivne aktivnosti prema sudionicima u prometu sa prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.