Započela obnova Bogdanovačke ulice

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, sa suradnicima, obišao je radove koji su započeli na sanaciji Bogdanovačke ulice u vukovarskoj gradskoj četvrti Sajmište. Radi se o prometnici koja je bila u izrazito lošem stanju ali i koja je veoma frekventna. Unatoč tome ona do sada nije bila sanirana jer se njezina obnova planirala još od 2017. godine i to kroz Vladin program obnove komunalne infrastrukture grada Vukovara vrijedan preko milijardu kuna. Iz toga programa niti jedna nerazvrstana cesta u Vukovaru nije obnovljena.

„Iz toga razloga smo se odlučili u njezinu rekonstrukciju uložiti 4 milijuna kuna proračunskih sredstava Grada Vukovara te ćemo konačno dobiti modernu prometnicu s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i habajućim slojevima asfalta, zatvorenim sustavom oborinske odvodnje i novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Obnovom ove prometnice ona će poprimiti izgled i kvalitetu koju imaju i druge vukovarske prometnice koje smo već sanirali“, rekao je Penava.  

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček kazao je kako kroz kapitalni projekt obnove Bogdanovačke ulice i dijela ulice S.R. Njemačke gradske vlasti nastojat će kroz ovu godinu, ali i sve koje dolaze, sve više sredstava ulagati u obnovu komunalne infrastrukture gradske četvrti Sajmište.

„Neovisno o krizi uzrokovanoj epidemijom koronavirusom koja je usporila sve gospodarske djelatnosti, infrastrukturne aktivnosti u gradu Vukovaru neće zaustaviti“, istakao je Pavliček.

Ukupna dužina uređene prometnice iznosi 910 metara, a izvođač radova je tvrtka gradska tvrtka Komunalac.