Ivana Purkić i Marin Županović novi državni rekorderi

Foto: AKOSI Vinkovci

PULA/VINKOVCI, Pula je bila domaćin Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u para atletici – Croatia Open 2020 za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 14 klubova, a postavljen je čak 31 novi državni rekord od kojih su za dva zaslužni članovi Atletskog kluba za osobe s invaliditetom „Vinkovci“.

U bacanju koplja (600 g) Marin Županović (kategorija F54) postavio je novi državni rekord koji sada iznosi 15.92 m te je s tim rezultatom zauzeo ukupno 3. mjesto. U bacanju kugle (4 kg) sa rezultatom 6.80 m zauzeo je odlično drugo mjesto. Marinu je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu za AKOSI Vinkovci.


Eva Blažević (kategorija F56) u disciplini bacanja koplja (600 g), sa puno iskustva u bogatoj karijeri sa rezultatom od 13.30 m osvojila je zlatnu medalju, dok je u disciplini bacanja diska (1 kg) osvojila srebrno odličje sa rezultatom od 11.84 m.

U bacanju koplja (600 g) u kategoriji F46 nastupila je Ivana Purkić kojoj je ovo bilo prvo državno prvenstvo. U svojoj premijeri odmah je pomela konkurenciju, osvojila zlatnu medalju i bacila državni rekord koji sada iznosi 19.68 m.

Tomislav Šarac nastupio je u disciplini bacanja koplja (600 g) u kategoriji F40 te je sa rezultatom od 10.66 m zauzeo visoko 5. mjesto. U disciplini bacanja kugle (4 kg) Tomislav je zauzeo 6. mjesto sa rezultatom od 5.46 m.

“Nastavak odličnih rezultata usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji, osvojene medalje i postavljeni državni rekordi, svakako nam daju jedan dodatni motiv u klubu. Sportaši su bili odlični, vrhunski su odradili natjecanje. Također mi je drago da se novi članovi uključuju u trenažne procese i upornim i kvalitetnim radom postižu vrhunske rezultate”, izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić.

U ekipnom poretku, AKOSI Vinkovci je zauzeo ukupno 9. mjesto sa ukupno osvojenih 1736 bodova. Pobjednici ekipnog prvenstva Hrvatske su AKOSI Agram iz Zagreba (6554 boda), drugo mjesto zauzeo je AK Odisej iz Kutine
(5926 bodova) dok je treće mjesto pripalo AKOI Uriho iz Zagreba (3693 boda).