Ivan Penava i Srđan Kolar obišli područje crkve Svete Petke gdje su postavljene nove klupe i stolovi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenikom Srđanom Kolarom obišao je područje za odmor uz pravoslavnu Crkvu svete Petke gdje su postavljene nove klupe i stolovi. U sklopu radova izvršeno je i uklanjanje postojeće dotrajale komunalne opreme, stolova i klupa. Kako je rečeno riječ je o drugoj fazi uređenja ovoga područja uz Crkvu svete Petke, neposredno uz Park-šumu Adica, a kojega koriste građani Vukovara za cjelodnevni odmor te posebice u slučajevima crkvenih obilježavanja.

„Jednako kao i do sada, nastavljamo raditi na podizanju kvalitete i standarda života svih građana našega grada te ga zajedničkim snagama činimo ljepšim i ugodnijim. Ovaj prostor smo na inicijativu ljudi koji posjećuju Crkvu svete Petke, svećenika, ali i u suradnji s političkim opcijama Gradskog vijeća Grada Vukovara dodatno oplemenili te ga novom komunalnom opremom učinili sadržajno bogatijim i kvalitetnijim“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Kolar pojasnio je kako je riječ o hvale vrijednom projektu koji zasigurno ima značaj za sve građane i posjetitelje Vukovara koji svoje slobodno vrijeme vole provoditi na ovome području.

„Zajedničkom suradnjom s Gradom Vukovar na ovome području su u prethodnom razdoblju postavljene nove barokne klupe. Predstoje nam i dodatna uređenja ovoga prostora koji će obuhvatiti izgradnju pristupne ceste. Ovaj lijepi prostor kroz projekte Grada Vukovara dobiva izgled kakav zaslužuje“, rekao je Kolar.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig pojasnio je kako je na području uz Crkvu svete Petke postavljen i određen broj rasvjetnih tijela kojima se sprječava devastacija park šume i navedenog područja u prirodi.

„Treća i najveća faza, koja će započeti u skorije vrijeme, je izgradnja pristupne ceste koja će omogućiti jednostavniji pristup samoj crkvi te kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini. Sadašnjom cestom otežan je pristup većim vozilima te je jednako tako otežano sigurno mimoilaženje vozila, što će se riješiti upravno izgradnjom pristupne ceste“, kazao je Čulig.

Vrijednost izvedenih radova iznosi 50.000 kuna.