NK Šokadija iz Babine Grede obilježio 100 godina kluba, od suđenja se oprostio Đuka Galović

Foto: www.facebook.com

BABINA GREDA, Malo je klubova koji se mogu pohvaliti da postoje cijelo jedno stoljeće i pri tome se uspješno natječu i u isto vrijeme grade klupsku infrastrukturu. Upravo se s tim može pohvaliti NK Šokadija iz Babine Grede koja je u petak, 17. studenoga, obilježila sto godina postojanja. Klupsko čelništvo, kao i čelnici Općine Babina Greda, iskoristili su reprezentativnu pauzu da tu veliku obljetnicu obilježe na način da im gostuje prvak Hrvatske – GNK Dinamo. NK Babina Greda natječe se već nekoliko godina u Međužupanijskoj nogometnoj ligi. Franjo Babić 1923. godine osniva Nogometni klub «Viktorija» koji će poslije rata prerasti u Sportsko društvo Šokadija. Pri nogometnom klubu 1932. osnovan je Šahovski klub koji se kasnije gasi. 

S obzirom na klupske i reprezentativne obveze Zagrepčani su u Babinu Gredu došli u kombiniranom sastavu ali sve jedno su pokazali klasu i kvalitetu. Rezultat je u takvim utakmicama najmanje važan ali ostaje za zapisati da je GNK Dinamo pobijedio rezultatom 9:0. Dolazak na istok Hrvatske u ovo vrijeme čelnici Dinama su iskoristili i da posjete Vukovar i polože vijenac u spomen na stradale branitelje i civile.

Foro: www.facebook.com

Ova velika obljetnica kluba iz Babine Grede iskorištena je i za oproštaj od suđenja Đuke Galovića koji je sudio prvih desetak minuta ove utakmice poslije čega je od domaćina dobio na poklon dres NK Babina Greda dok je od predsjednika GNK Dinamo dobio na poklon nogometnu loptu s potpisima svih igrača. Inače Galović je početo suditi u vrijeme bivše države, a prvu utakmicu sudio je još u travnju 1986. godine. U sudačkoj karijeri stekao je zvanje saveznog suca te je sudio i 3. HNL. Potom je obnašao I dužnost predsjednika sudaca NS Vinkovci, radio kao povjerenik za suđenje 2. i 3. ŽNL NS Vinkovci, MŽNL, a sada je povjerenik za suđenje 3.HNL Istok.