Ivan Penava: Državnim institucijama je mjesto u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na tragu dopisa gradske vijećnice Biljane Gaća (SDP) gradonačelnik Vukovara Ivan Penava obratio se priopćenjem za medije u kojem je istakao da je izrazito zadovoljan što su njegova dugotrajna nastojanja kao gradonačelnika Vukovara, da se ključne institucije vrate u grad Vukovar, ohrabrila i vijećnike koji participiraju u Gradskom vijeću na slično razmišljanje.

„Cilj mojih istupanja i ukazivanja, ne samo županu Vukovarsko-srijemske županije, nego i Vladi Republike Hrvatske na navedenu problematiku nakon godina šutnje o istoj, bio je, ne samo ukazati na neprimjeren tretman, nego i osvijestiti građane grada Vukovara kao i političke stranke koje djeluju u gradu Vukovaru da počnu promišljati u istom smjeru“, navodi Penava.

U priopćenju dalje stoji kako Vukovar danas, 21 godinu nakon završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, zaslužuje biti središte Vukovarsko-srijemske županije, sa svim obilježjima koji mu kao takvom pripadaju.

„Kao što sam Vladi RH na sjednici, koja je na moju osobnu i na inicijativu premijera Andreja Plenkovića održana u Vukovaru predočio, u našem gradu je mjesto i Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Zavodu za hitnu medicinu, kao i drugim institucijama koje središte županije mora imati. Ideal boljeg Vukovara zahtjeva trajno, uporno i hrabro djelovanje svih građana, ne samo gradonačelnika i to iz dana u dan, a ne samo u predizborno vrijeme. Stoga sam siguran kako su na ovaj način nepovratno pokrenuti procesi stvaranja boljeg Vukovara“, ističe Penava.