Ratko Rudić i Dubravko Šimenc na vukovarskom bazenu

Foto: Hrvatski radio Vukovar

VUKOVAR, Ponajbolji trener svijeta u vaterpolu Ratko Rudić i proslavljeni hrvatski vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc posjetili su bazen u Vukovaru. Tom prilikom ravnatelj Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara Ivano Szabo upoznao ih je sa stanjem sporta u Vukovaru ali i osnivanjem Javne ustanove te skorim otvaranjem bazena.

„Bazen je izvanredan. Zadovoljava sve svjetske standarde za najzahtjevnija natjecanja. Mislim da će to biti bazen koji će oko sebe okupljati i stanovnike i mlade iz šire regije. Mislim da će to biti dobitak za grad i šire”, rekao je Ratko Rudić.

Ravnatelj Javne ustanove Szabo podsjetio je kako su završeni natječaji za zapošljavanje te da bi od 1. veljače zaposlenici ustanove trebali se javiti na posao.

„Potom slijedi uhodavanje od mjesec dana i tada bi napravili svečano otvorenje bazena“, rekao je Szabo.

O terminu konačnog otvaranja bazena u Vukovaru bilo je riječi i na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Tada je gradonačelnik Vukovara najavio kako očekuje da bazen bude otvoren u drugoj polovici veljače. Upravo u Vukovaru 14. veljače biti će odigrana prijateljska vaterpolo utakmica između reprezentacija Hrvatske i Francuske. Biti će to i prvi, pravi i veliki test bazena ali i svih zaposlenika. Inače, vukovarski bazen najmoderniji je takav sportski objekt u Hrvatskoj. Uz bazen olimpijskih dimenzija ima i oko 700 sjedalica za gledatelje, moderan semafor, niz svlačionica kao i dva otvorena bazena s toboganom. Ima i dodatne sadržaje poput restorana, kafića, saune, fitnes prostora…