Internet prijevara, krađa, samozapaljenje traktora i 12 prometnih nesreća

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvjestila je kako je 63-godišnjak iz Otoka podnio kaznenu prijevu protiv nepoznatog počiniteljaza prijevaru. Naime, 63-godišnjak je putem interneta pronašao traktor koji je namjeravao kupiti te kontaktirao vlasnika u Mađarskoj. Dogovorili su cijenu, a zatim i kupnju te potom putem Internet bankarstva uplatio traženi iznos. Međutim, kada je traktor trebao biti isporučen vlasnik mu se više nije javljao. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U Otoku je zabilježena i krađa iz trgovine mješovitom robom kada je nepoznati počinitelj otuđio više tisuća kuna. On je iskoristio nepažnju 50-godišnjeg uposlenika i iz blagajne otuđio novac. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo krađe.

U subotu je kod Mirkovaca došlo do samozapaljenja traktora u vlasništvu 59-godišnjaka iz Mirkovaca. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca. U požaru nije bio ozlijeđenih osoba, a očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kratki spoj na električnim instalacijama. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

Tijekom noći 1/2 travanja travnja nepoznati počinitelj provalio je u farmu krava u Đurićima odakle je otuđio uređaj za mužnju krava. Veća količina suhomesnatih proizvoda otuđena je iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 63-godišnjakinje u Opatovcu.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i dvije lakše ozlijeđene.