Iločki restoran Dunav dobio Michelinovu oznaku Bib Gourmand

Foto: Hotel Dunav

ZAGREB/ILOK, Iločki restoran Dunav dobitnik je Michelinove oznake Bib Gourmand, koju su pored Dunava dobili i hrvatski restorani Konoba Mate na Korčuli, Vuglec Breg u Krapini i Konoba Fetivi u Splitu, priopćilo je Ministarstvo turzima podsječajući kako je riječ o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

“Ova priznanja velika su nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete i stvaranju cjelokupnog gastronomskog doživljaja, a koji je postao jedan od glavnih motiva dolaska gostiju u Hrvatsku. Vjerujem kako će ovo svima biti dodatan poticaj za daljnji razvoj, ulaganje u ljudske resurse i povezivanje ponude s lokalnim proizvođačima. Želja mi je da zajedno nastavimo uspješno graditi image Hrvatske kao prepoznatljive gourmet destinacije“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Šibenski restoran Pelegrini i dubrovački 360º, dobili su jednu Michelinovu zvjezdicu tako da  Hrvatska sada ukupno ima tri restorana s Michelinovom zvjezdicom te 55 restorana s Michelinovom preporukom.

Michelin vodič je jedan od najpopularnijih u svijetu i smatra se da je to najcjenjeniji način rangiranja za restorane i kuhinje visoke kvalitete. Vodič ima svoj osobni sistem sa kojim vrednuje najbolje hotele i restorane u odnosu na cijenu. Zvijezde dobivaju restorani sa najboljom kuhinjom, bez obzira na vrstu kuhinje, a zvijezde samo ocjenjuju ono što je servirano ne uzimajući u obzir interijer, dekoracije, kvalitetu usluge i postavljanje stolova.S jednom zvjezdicom ulazite u zlatnu selekciju Michelina, među 2247 najboljih restorana svijeta. S dvije zvjezdice, već ste u društvu 389 najboljih, a s tri ste svrstani u sam vrh, među 85 najboljih svjetskih restorana.