Iločki pravoslavni vjernici proslavili Badnjak

Foto: Iločka parohija

ILOK, Na Badnjak, u predvečerje blagdana Božića po julijanskom kalendaru, iločki paroh, protojerej-stavrofor Predrag Azap služio je večernje bogoslužje u pravoslavnoj crkvi svetog Mihaila u Iloku.

Po završetku bogoslužja, paroh Azap djeci je podijelio božićne paketiće a odraslima “badnjačiće”, manji paketić slame i hrastovih grančica koje vjernici nose domovima na blagoslov.

Vjernike je pozdravio riječima “Hristos se rodi” i poželio svima blagoslovljenu Novu 2021. godinu, da bude godina mira, prosperitetnog i zdravog života.

“U našem životu mogu se formirati crni oblaci, što se vidi primjerom teške epidemije koja je zahvatila cijeli svijet, a koji mogu zakloniti božju svjetlost i čak navesti u iskušenje da se čovjek zapita da li ta svjetlost uopće postoji. Ali i ova situacija u kojoj je čovječanstvo danas, zasigurno je volja Božja. Zato pozivam naše vjernike na dobro i nabolje, jer je to zadovoljstvo i izazov”, poručio je paroh Predrag Azap.

Liturgijskim bogoslužjima i tradicionalnim paljenjem hrastovih grana – badnjaka u dvorištima pravoslavnih crkava, Badnja večer obilježena i u drugih pravoslavnim crkvama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.