Članovi Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije dopremili pomoć stradaloj Banovini

Foto: Danijel Prerad

VUKOVAR, Članovi Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, predvođeni načelnikom Stožera Matom Matićem, posjetili su danas potresom pogođeno područje Sisačko-Moslavačke županije, gradove Sisak, Glinu i Petrinju te naselja Majske Poljane i Strašnik.

Stradalima u potresu donirane su grijalice, produžni kablovi, kabanice, gumene čizme, reflektirajući prsluci, radne rukavice, dječje pelene, dječja hrana, jednokratno posuđe i prehrambene potrepštine.

U sabirnome centru u Sisku, članove Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije dočekao je tajnik Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije Stjepan Miheličnik koji je i primio donaciju.

“Zahvaljujem našim kolegama iz Vukovarsko-srijemske županije na vrijednoj donaciji za područje pogođeno potresom te će ljudima u nevolji barem malo olakšati tešku situaciju u kojoj se nalaze. Za vrijeme poplave 2014. godine i naš Stožer civilne zaštite obišao je županjsku Posavinu, donijeli smo donaciju stanovništvu i operativnim snagama na terenu, upoznali se sa situacijom i kao što možemo vidjeti naši kolege to nisu zaboravili”, kazao je Stjepan Miheličnik.