Iločani slave Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Ivana Kapistrana

Foto: Đuro Karalić

ILOK, Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na katoličkom groblju te svečanom sjednicom Gradskog vijeća, u Iloku je započelo obilježavanje Dana grada koji građani toga najistočnijeg vukovarsko-srijemskog grada slave 23. listopada, na blagdan gradskog zaštitnika, sv. Ivana Kapistrana.

Čestitajući sugrađanima Dan grada, iločki gradonačelnik Zvonimir Dragun ukazao je na brojne probleme i izazove koji se nalaze pred gradskim vlastima kako bi život u Iloku bio što bolji poručivši kako se u tom smjeru čine napori ne bi li se stanje u Iloku popravilo te zaustavio odlazak mladih.

Plaketa Grada Iloka dodijeljena je Ružici Černi za dugogodišnji predani rad u službi kustosice Muzeja Grada Iloka.

Zahvalnice Grada Iloka dobili su Hrvoje Markovinović, predsjednik KUD-a “Julije Benešić” za oživljavanje djelovanja KUD-a i promicanje kulturne baštine, Krešimir Dermišek, trener Ženskog rukometnog kluba Ilok za dugogodišnji volonterski rad te poticanje sportskog načina života i druženja te Policijska postaja Ilok za izuzetne napore za prošlogodišnji rad tijekom migrantske krize i Matica Slovačka Radoš za izniman rad i napredak tijekom protekle godine.

Također su uručene  novčane nagrade srednjoškolcima s područja Grada Iloka koji su u prethodnoj školskoj godini postigli odličan uspjeh.

U povodu obilježavanja Dana grada, u Muzeju grada Iloka u petak i subotu traju Dani otvorenih vrata, dok će se u nekadašnjem restoranu “Pod starim krovovima” održati prva Iločka tortijada. U nedjelju će se u Župnoj crkvi sv. Ivana Kapistrana služiti svečana sveta misa kojoj će prethoditi tradicionalna procesija vjernika od kapelice sv. Ivana Nepomuka do crkve.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić