Igrači i trener Aurelije Futsal pozvani u trening kamp mlade hrvatske futsal reprezentacije

Foto: Aurelia Futsal

Od 20. do 25. kolovoza u Delnicama će se održati trening kamp futsal reprezentacije Hrvatske za igrače rođene između 2004. i 2006. godine, a kako je Aurelia Futsal već godinama poznata kao jedna od najvećih i vodećih futsal akademija u Hrvatskoj tako ni ovo reprezentativno okupljanje neće proći bez igrača vinkovačkog kluba.

Izbornik mlade reprezentacije, Duje Maretić, na svoj popis je uvrstio Josipa Horvata – stasitog pivota Aurelije sa seniorskim utakmicama u nogama te Luku Buranjija – lakonogog lijevaka u kojega u klubu polažu velike nade.

Isto tako, uz još dva imena se nalazi naziv kluba Aurelia Futsal. Riječ je novopridošlom vrataru rođenom 2004. g., pjesničkog imena – Tin Ujević! Tin dolazi iz požeškog kluba Autodijelovi Barišić u čijem dresu je u protekloj sezoni namučio i svoj novi klub.

Posljednji predstavnik Aurelije jest trener, Kristian Šoštar, inače član stožera A reprezentacije Hrvatske, koji će zajedno s izbornikom i ostalim pomoćnicima provoditi treninge mladih talenata.

Aurelia je u svojih devet godina postojanja dala veliki obol mladoj hrvatskoj reprezentaciji pa tako iz vinkovačkih redova ima preko 10 igrača i trenera koji su prošli što kroz nacionalne kampove, što kroz službene nastupe, a Duje Dragun, Romeo Sušac i Filip Josipović su zabijali i pogotke u „svetom dresu“.

Kroz trening kamp u Delnicama će proći 28 igrača, a velika većina će, vjeruje se, biti baza za sljedeće kvalifikacije za europsko prvenstvo koje Hrvatsku očekuju u ožujku sljedeće godine.

Međutim, prije toga, očekuje nas jedno veliko natjecanje – UEFA Futsal Euro U19. Europsko prvenstvo se održava u rujnu ove godine u španjolskom Jaenu, a reprezentaciju kao kapetan predvodi Aurelijin Romeo Sušac dok su dijelom iste još i Marko Pest-Mundvajl, Filip Josipović te vratar, Miron Kobašević.