“Parkirao” automobil između dva kolosjeka željezničke pruge Zagreb-Tovarnik

Foto: PU Vukovarsko - srijemske

VINKOVCI, Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom iz Županje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga i pokušaja kaznenog djela Iznuda. Prema navodima policije 18-godišnjak je 16. kolovoza u svojoj obiteljskoj kući omogućio 25-godišnjaku iz Babine Grede trošenje opojne droge „marihuana“, a potom ga tjelesno napao udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu kako bi naplatio dug za danu drogu, pri čemu ga je lakše ozlijedio. Osumnjičeni je jučer, 17. kolovoza, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom i 18-godišnjakinjom iz Vukovara zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Teška krađa na štetu 44-godišnjaka, također iz Vukovara. Početkom mjeseca lipnja 2022. godine došli su do obiteljske kuće u vlasništvu 44-godišnjaka koja se nalazi u Vukovaru, nasilno otvorili balkonska vrata te iz unutrašnjosti otuđili razne predmete koje su potom prenijeli u kuću u kojoj borave.  Otuđeni predmeti su vraćeni vlasniku, a protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je prijavu građanina o narušavanju javnog reda i mira izvođenjem pjesme 9. kolovoza u Mirkovcima. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće i to po jedna u Županji, Vukovaru i Boboti u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

„Jutros,  oko 03,45 sati u Ivankovu u ulici Žrtava fašizma  dogodila se prometna nesreća s povrijeđenom osobom. 25-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,86 g/kg) upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka iz smjera Retkovaca u smjeru Ivankova te nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste (zavoj udesno) tako da pravovremeno može zaustaviti vozilo. Uslijed neprilagođene brzine automobilom je sletio s kolnika na zelenu površinu gdje je udario u metalnu odbojnu ogradu, srušio telefonski ormarić i ormarić elektro-instalacije te se zaustavio između dva kolosjeka željezničke pruge Zagreb-Tovarnik“, izvijestila je policija.

21-godišnjoj putnici iz osobnog automobila su u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci konstatirane lake tjelesne ozlijede dok ostali putnici nisu ozlijeđeni. Zbog počinjenih prekršaja kojima je izazvana prometna nesreća protiv vozača slijedi prekršajni nalog. Željeznički promet na relaciji Vinkovci-Zagreb bio je obustavljen do 8,30 sati.