Iduće godine Vukovar domaćin Nacionalnog susreta hrvatske katoličke mladeži

ĐAKOVO,VUKOVAR, Pod geslom “Krist, nada naša” (1 Tim 1,1), u Vukovaru će se 29. i 30. travnja 2017. godine održati Nacionalni susret hrvatske katoličke mladeži, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Nadbiskupskom domu u Đakovu.

“S iznimnom radošću i zadovoljstvom prihvaćamo inicijativu da se ovaj Susret hrvatske katoličke mladeži dogodi upravo u gradu Vukovaru. Vjerujem da nije slučajno da nakon Dubrovnika sljedeći susret dolazi u Vukovar. To su dva grada patnika, koja su pretrpjela iznimna stradanja i žrtve. Možemo zahvaliti Nadbiskupiji i svima koji su promišljali o Vukovaru, o njegovoj simbolici, koji je mjesto posebnoga značenja, koje je zaslužilo poseban pijetet”, kazala je pročelnica Ureda za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Živanović.

Nadbiskup osječki i đakovački, mons. Đuro Hranić ukazao je potrebu osnaženja struktura koje trebaju promicati i poticati pastoral mladih te uspostavu nadbiskupijske mreže mladih.

“Mladom čovjeku, koji u zauzimanju svojih osobnih životnih stavova i usmjerenja za život prolazi kroz mnoge dvojbe, potrebno je nuditi prikladno ozračje za cjelovit rast i sazrijevanje. Veoma važna dimenzija rasta i sazrijevanja su rast u vjeri i izgradnja kršćanskih stavova. Domet te važnost toga pastoralnog rada promatramo u svjetlu činjenice da su ti isti mladi već sada snažan subjekt, a sutra će biti nositelji crkvenoga i društvenoga života te evangelizatori nadolazećih generacija”, poručio je nadbiskup Hranić.

ĐURO KARALIĆ