I ove godine jednodnevni izleti za umirovljenike u Bizovačke toplice

Foto: www.hrv.hr

VUKOVAR, Umirovljenici s 60 i više godina, s područja Grada Vukovara, i ove godine imati će mogućnost odlaska na jednodnevne izlete u Bizovačke toplice. Rezultata je to dogovora Grada Vukovara i Hrvatske udruge umirovljenika prema kojem će svakoga utorka po četiri autobusa krenuti put Bizovca. U gradskom proračunu za ovu namjenu osigurano je 100.000 kuna. I ove godine vrijediti će model prema kojem će umirovljenici jednodnevni izlet plaćati 10 kuna po osobi dok će ostatak, do ukupne cijene od 34 kune, pokrivati Grad Vukovar.  

„Kroz godine prakse, zajedno s čelništvom Udruge došli smo do modela koji omogućuje dozu ozbiljnosti te pomoći uz olakšavanje provođenje programa i rasterećenja umirovljenika. Ovaj projekt smo u suradnji s Hrvatskom udrugom umirovljenika osmislili prvenstveno kako bi sadržajno obogatili živote sugrađana treće životne dobi jer nam je jako stalo da imaju što bogatiji društveni život. Siguran sam kako uz ostale sadržaje koje pružamo, odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice je iznimno lijep i adekvatan način kako bi našim umirovljenicima uljepšali slobodno vrijeme“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Jednodnevni izleti biti će organizirani svakoga utorka na dan umirovljenika, počevši od 9. srpnja do 3. rujna 2019. godine. Svakoga utorka osigurano je po 200 mjesta.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro istakao je kako prošlogodišnja iskustva odlaska u Bizovačke toplice govore im da se radi o izvrsnoj praksi te da su ti izleti za njih zdravstveno korisni, a u isto vrijee omogućuju im i druženje.

Korisnici jednodnevnih izleta umirovljenika u Bizovačke toplice dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara (vila Fatma) na adresi: 204. vukovarske brigade 6 u Vukovaru uz dokaze koje donose prilikom prvog upisa: dokaz o prebivalištu (preslika osobne iskaznice – samo prilikom prve prijave) i dokaz o mirovini na uvid (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područna služba Vukovar i/ili poslovne banke u kojoj primaju mirovinu i/ili presliku rješenja o priznavanju mirovine primjenom međunarodnog ugovora).

Prijevoz u Bizovačke toplice organiziran je na slijedeći način:
• polazak iz centra Sotina u 08:30 h,
• polazak s autobusnog kolodvora u Vukovaru je u 09:00 h te
• polazak s autobusnog kolodvora iz Borova naselja (kod Radničkog doma) u 09:15 h.
• Povratak s izleta u Bizovačkim toplicama je u 18:00 h.

Zahtjev za jednodnevni izlet u Bizovačke toplice može se podnijeti svakim radnim danom od 9.00 do 12.sati za jedan navedeni izlet. Za svaki daljnji navedeni izlet mora se podnositi zahtjev.