Iako im je zgrada u obnovi, glumci kazališta Joze Ivakića ne miruju. Suradnja s Osijekom iznjedrila “Dekadenciju”

Foto: Kulturni centar Osijek

“Dekadencija” Stevena Berkoffa u režiji Ivana Kristijana Majića novi je kazališni naslov nastao u koprodukciji Kulturnog centra Osijek i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca koja će premijerno biti izvedena u petak, 6. listopada u Osijeku dok će vinkovačka premijera biti održana kada završe obnoviteljski radovi na zgradi kazališta Joze Ivakića.

“Malo više od 40 godina je, kako je Dekadencija postala dio dramske literature. Igrana, cenzurirana, popularna ili nevidljiva. Sve od toga, ponekad i istovremeno. Komad je to, koji nije za svakoga. “Junaci” ove priče dva su para, pripadnici visokog društva u najgoroj i najkarikaturalnijoj verziji narcisoidnih i homofobnih zaljubljenika u dokonost, užitak i svoj status. Likovi pretjerani, ali nam možda ipak pomalo i poznati… zamislite ih samo s kriškom pršuta na čelu i odjednom će vam čitav niz tih krivih uzora proći pred očima. Danas ti ljudi koje treba demistificirati nisu visoko britansko društvo kao u Berkoffovo vrijeme. Ali svako društvo ima svoje zlatne teliće. Brz, dinamičan i dramaturški suh tekst ogroman je izazov. U tim brzim izmjenama četiri lika, u struji misli bez interpunkcijskih znakova i moru pretjerivanja u koje su uronjeni likovi Dekadencije, izvrsno su se snašli Sara Moser i Vedran Dakić”, navodi se u opisu predstave koja će biti igrana u Kulturnom centru Osijek, a zbog vulgarnog jezika koji se može čuti ne preporučuje se mlađima od 16 godina.

Početak je u 20 sati u Kulturnom centru Osijek u Trpimirovoj ulici u Osijeku. Predstava je na rasporedu i u subotu i nedjelju.