HSS želi biti dio buduće vlasti u Vukovaru

VUKOVAR, Hrvatska seljačka stranka (HSS) želi biti dio buduće vlasti u Gradu Vukovaru i bez HSS-a nakon idućih lokalnih izbora neće biti moguće sastaviti vlast u tome gradu, poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru, a na kojoj je predstavljeno i 30 novopridošlih članova u tu stranku.

“Hrvatska je i danas u ratu ali ratu za opstanak Domovine. Ponovno iz Vukovara krećemo u taj rat koji ćemo voditi na miran i politički način. Interesi Hrvatske svima nam moraju biti ispred osobnih interesa. HSS je do sada bio dio koalicije koja je pobijedila na izborima ali od sada bez HSS neće biti moguće sastaviti vlast u gradu Vukovaru. Želimo biti dio izvršne vlasti”, poručio je Beljak.

Govoreći o odnosima unutar Domoljubne koalicije i s premijerom Tihomirom Oreškovićem, predsjednik HSS-a Krešo Beljak najavio je kako će pozvati premijera da se izjasni treba li Vladi HSS priznavši kako Oreškovića još uvijek nije upoznao iako je HSS dio koalicije koja je na vlasti.

Predsjednik vukovarskog HSS-a Nikola Volarević kazao je kako, što se tiče HSS-a, više ne vrijedi koalicijski sporazum u Gradu Vukovaru s HDZ-om i HSP dr. Ante Starčević sklopljen 2014. godine pred lokalne izbore.

“Sporazum je raskinut i više ne vrijedi”, ustvrdio je Volarević rekavši kako nakon lokalnih izbora članovi koalicije više nisu popili niti jednu kavu zajedno niti je HSS konsultiran po bilo kakvim pitanjima važnim za lokalnu vlast u Vukovaru.

ĐURO KARALIĆ