Stipe Mlinarić: Braniteljima i logorašima je dosta lažne patetike i da ih se tapše po ramenima dok se u isto vrijeme ništa ne radi kako bi se ostvarila njihova prava

Foto: Domovinski pokret

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Dana logoraša izjavu za medije dao je i Vukovarac Stipe Mlinarić, danas saborski zastupnik iz reda Domovinskog pokreta, a koji je bio među onima koji su toga 14. kolovoza 1992. godine bili oslobođeni poslije više mjeseci zatočeništva.

Mlinarić je rekao kako je braniteljima  i logorašima dosta prigodnih riječi i da ih se tapše po ramenima od strane političara dok se u isto vrijeme ništa ne radi kako bi se zaštitila njihova prava. Posebno je prozvao predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića rekavši kako mu je prije četiri mjeseca, u Hrvatskom saboru, uručio otvoreno pismo u kojem je pozvao RH da stane iza logoraša u tužbi protiv Srbije za odštetu ali da do danas nije dobio nikakav odgovor.

„Iako je imao mjesec dana rok da mi odgovori do danas nisam dobio nikakav odgovor. Zato, kada dođem na ovakve skupove, dosta mi je patetike od strane članova HDZ-a koje pošalju i koji govore kako pravda nije zadovoljena. Bukvalno mi se povraća od toga. Toliko o njihovoj brizi za branitelje i stradalnike. Branio sam svoju kuću, svoj grad i svoju državu da bi me netko iz Srbije zarobio i zatočio, a moja država 30 godina sjedi skrštenih ruku“, rekao je Mlinarić.

Govoreći na ovu temu kazao je i kako Hrvatska, poslije osuđujućih presuda protiv Franka Simatovića i Jovice Stanišića u Haagu, ima pravnu osnovu na osnovu koje bi mogli tužiti Srbiju. Kazao je i kako je ove godine na Dan pobjede bio Kninu te da je taj dan, kada se u tome gradu okupljalo i po 50.000 građana, neutraliziran od strane vladajućih.

„U 13 sati u Kninu više nije bilo nikoga. I to su uspjeli neutralizirati. Političari su odvojeni ogradama od branitelja. Tako bi bilo i u Vukovaru da nema Ivana Penave“, zaključio je Mlinarić.