HSS nezadovoljan odlukom Gradskog vijeća Vukovara o osnivanju Javne ustanove Sportski objekti

VUKOVAR, Nakon što je Gradsko vijeće Vukovara donijelo jednoglasnu odluku o osnivanju Javne ustanove Sportski objekti Vukovar oglasila se i vukovarska podružnica HSS-a. U priopćenju stranke navodi se kako su razočarani i iznenađeni ovakvom odlukom koju smatraju ishitrenom te da je donesena bez provedene javne rasprave.

„Politički je i oportuna s obzirom da je predvidivo kako će se najavljenim zapošljavanjem 30-ak osoba u sklopu Javne ustanove pogodovati samo podobnima. Ta odluka je štetna, neodgovorna i neozbiljna prema građanima Vukovara“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik podružnice Nikola Volarević.

Dalje navode da je odluka o osnivanju donesena bez prethodno izrađenih studija, te utvrđenih financijskih i drugih efektiva djelovanja neophodnih za donošenje takve dalekosežne i i financijski opterećujuće odluke. Napominju i kako Grad Vukovar nema Strategiju razvoja sporta koja bi bila preduvjet i temelj za planiranje rada ustanove. Navode i kako je iz Odluke razvodno na koji način će ustanova biti financirana ali i da ostaje nepoznanica na koji način će sredstva biti namaknuta. Prema navodima vukovarskog HSS-a troškovi osnivanja Javne ustanove koštati će oko 100.000 kuna, a održavanje plivališta u Borovu naselju, koje se uskoro treba otvoriti, oko milijun kuna mjesečno.

„Javne ustanove te vrste zatvaraju se širom Hrvatske upravo zbog njihove nerentabilnosti i nepostojanje stvarne potrebe za njima. Gradska organizacija HSS-a ovim putem poziva gradonačelnika Grada Vukovara, kao i vijećnike koji su donijeli ovu odluku, da istu preispitaju i javno odgovore na sva otvorena pitanja. Građani grada Vukovara dali su Vam mandat za stručno, odgovorno i savjesno upravljanje gradom, a ne dovođenje istoga u bankrot“, stoji u priopćenju HSS-a.

IVAN MATIĆ