HSP AS i HČSP sa zajedničkom listom na izbore u Vukovaru: Nikola Toth kandidat za gradonačelnika

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić i predsjednik vukovarske podružnice HČSP Ivica Žulj potpisali su Sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji na razini Grada Vukovara. Prema tome Sporazumu dvije stranke će složiti zajedničku listu za predstojeće lokalne izbore, a imati će i zajedničkog kandidata za gradonačelnika Vukovara – Nikolu Totha Fenixa.

„HSP AS gdje god izlazi sa listom na izbore izlazi s ciljem da pobijedi. Želimo pobjedu i u Vukovaru tim prije što smo svjesni da će se rezultati izbora ocjenjivati kroz polučene rezultate u Zagrebu i Vukovaru“, rekao je Ćorić.

Dodao je i kako nisu zadovoljni načinom kako se upravlja resursima Vukovara pri čemu posebno nisu sretni sporim iznalaženjem rješenja kako zaustaviti odlazak mladih. Najavio je i kako će ova koalicija jačati i da će im se u narednih sto dana pridružiti i neke druge stranke, pojedinci kao i braniteljske udruge.

„Ishodište ovog sporazuma jesu istovjetan politički program i zajednički kvalitetni kandidati s kojima ćemo zatražiti povjerenje građana“, istakao je Žulj.

Njihov zajednički kandidat za mjesto gradonačelnika je Nikola Toth Fenix inače jedan od zapovjednika obrane Vukovara. Toth je istakao kako je 1991. godine bio spreman poginuti za Vukovar i Hrvatsku kao i da je danas spreman sve svoje znanje i sposobnosti staviti u službu stvaranja preduvjeta kako bi Vukovar postao i ostao grad poželjan za ostanak mladih.

„U gradu iz dana u dan sve manje stanovnika i Vukovar polako postaje grad umirovljenika. Imamo igara ali ne i kruha. Naglasak moga rada biti će gospodarstvo. Gradu ne trebaju prljave i slabo profitabilne industrije. Učinit ću sve da Vukovar postane svojevrsni centar za IT tehnologiju i sastavljanje panela za sunčevu energiju. Želim i da se na Vukovarskom veleučilištu školuju takvi kadrovi“, rekao je Toth.