Jelinić: U 2017. godini u Vukovaru ne nužno uspostaviti Mjesne odbore

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vijećnica HDSSB-a u Gradskom vijeću Vukovara Slavica Jelinić oglasila se priopćenjem za javnost u kojem ističe kako je u 2017. godini nužno uspostaviti rad mjesnih odbora u Vukovaru.

„Moguća su dva načina izravnog sudjelovanja građana Vukovara u donošenje odluka od lokalnog značaja – referendum i mjesni odbori. Putem mjesnih odbora građani bi imali pravo podnošenja prijedloga i pritužbi te sudjelovati u donošenju odluka od svakodnevne važnosti za njihov život i rad. Zato je nužno u 2017. godini raspisati izbore za mjesne odbore te dati mogućnost građanima da sudjeluju u brizi za svoj dio grada kao što je to organizirano u većini drugih gradova i općina u Hrvatskoj“, navodi Jelinić.

Pojašnjava da kada bi imali ustrojene mjesne odbore u Vukovaru kako bi isti mogli sazvati svoje građana te raspraviti o njihovim potrebama i interesima. Osim toga mjesni odbori imaju mogućnost i da predlažu mjere i aktivnosti za unapređenje komunalnih usluga, vrtića, škola, zdravstvene skrbi, kulturnih i sportskih ustanova na njihovu području, a također mogu utjecati na radno vrijeme javnih službi, kafića, restorana te regulaciju prometa.