Hrvatski suverenisti: Zašto je Nemanja Savanović zadržan 30 sati u pritvoru? Je li to bilo klasično ispitivanje ili politički motivirano?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vukovarska gradska organizacija Hrvatskih suverenista oglasila se danas priopćenjem za javnost povodom prekida 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Vukovara na kojoj nije bio prisutan vijećnik suverenista Nemanja Savanović. U priopćenju se navodi kako zbog velikog interesa javnosti, medija i pretjerano euforičnih naslova vezanih za nedolazak našega vijećnika dužni su detaljnije pojasniti novonastalu situaciju.

„Slijedom okolnosti Nemanja Savanović je bio priveden na ispitivanje vezano za fizički sukob koji se dogodio u Ivankovu u noći s 13. na 14. studenoga 2021. godine zbog činjenice što je automobil koji je dao na korištenje prepoznat u blizini navedenog incidenta. Nakon ispitivanja, vezano za predmetni postupak, evidentno je da vijećnik Nemanja Savanović ni na koji način nije sudjelovao u incidentu, no unatoč tome zadržan je i onemogućen mu je dolazak na sjednicu Gradskog vijeća. Ovim putem osuđujemo svako nasilno ponašanje i očekujemo od nadležnih institucija da u daljnjem postupku utvrde sudionike događaja. Iako je zadržavanje Nemanje Savanovića u skladu sa zakonom, postavlja se pitanje zašto se čak 40 dana od navedenog incidenta čekalo s ispitivanjem? Zbog čega je vijećnik Savanović, unatoč tome što nije bio sudionik incidenta zadržan više od 30 sati u pritvoru? Je li to bilo klasično ispitivanje ili je politički motivirano? Je li netko htio promijeniti odnos snaga u gradskom vijeću, a time i volju birača na izborima? Žalimo zbog ove slučajnosti koja je onemogućila normalan rad Gradskog vijeća Grada Vukovara i očekujemo nesmetan nastavak sjednice, te donošenje važnih odluka u interesu svih građana grada Vukovara“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskih Hrvatskih suverenista Filip Sušac.