Hrvatski laburisti optužuju županijske vlasti za loše stanje u županiji

ŽUPANJA, Članovi stranke Hrvatski laburisti – stranke rada nisu podržali izvješće o proračunu Vukovarsko-srijemske županije za 2015. godine, a razloge takve odluke pojasnili su u priopćenju za javnost. Laburisti navode kako su analizirajući županijski proračun i komparirali ga s nekom drugom županijom došlo do zabrinjavajućih podataka. U priopćenju kojega potpisuje predsjednik županijske stranačke podružnice Ivica Šarić za primjer se uzima Međimurska županija koja je, kako stoji, tri puta manja površinom i ima 70.000 stanovnika manje ali ipak ima za 20 milijuna veći izvorni proračun. Uz to Međimurska županija za 2 milijuna kuna ima manje troškove na zaposlenike i za 10 milijuna kuna manje materijalne troškove.

„Zato možemo reći da je proračun Vukovarsko-srijemske županije za 2015. godinu, koji je u minusu 1 milijun kuna, odraz dugogodišnje nesposobne vladavine župana Bože Galića i HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i partnera koji ih podupiru. Ova vladajuća koalicija na županiji godinama ne vodi brigu za gospodarstvo županije, malo i srednje poduzetništvo,  obrtništvo, poljoprivredu, voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo i mesnu industriju, mljekarstvo. Zato smo najgora županija u Hrvatskoj po skoro svim pokazateljima“, navodi Šarić.

Podsjeća i na velike probleme obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, tvrtke Borovo kao i na činjenicu da je Vukovarsko-srijemska županija s oko 17.000 nezaposlenih jedna od vodećih županija po broju i stopi nezaposlenih.

„Svi ovi pokazatelji govore nam da Županijska vlast postoji samo radi sebe i sam je sebi svrha i interes, a interes za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije ne postoji“, ističe Šarić.

IVAN MATIĆ