HRT na donatorskom koncertu za vodotoranj prikupio gotovo 1,2 milijuna kuna

ZAGREB/VUKOVAR, Hrvatska radiotelevizija (HRT) proslavila je 90 godina radija i 60 godina televizije velikim donatorskim koncertom “Svi za Vukovar – donatorski koncert za vukovarski Vodotoranj” koji je u nedjelju navečer održan na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a na kojemu je prikupljeno gotovo 1.200.000 kn za obnovu vodotornja.

“Kada smo zajedno i vjerujemo u nešto, samo je nebo granica. To smo dokazali 1991. i uopće ne sumnjam da ćemo to dokazati i sada. To je poruka ovog projekta i drago mi je da smo okupili cijelu Hrvatsku”, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, koja je i pokroviteljica obnove vodotornja, izrazila je nadu kako će se vodotoranj za javnost otvoriti kroz nešto više od godinu dana.

“Sve što radimo, radimo za zajedništvo u budućnosti. Vukovar je opet okupio Hrvatsku”, poručila je Grabar Kitarović.

Po riječima predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, Vlada će nastaviti pomagati Vukovaru i Vukovarcima.

“Imamo nekoliko velikih projekata, među njima i jedan od 350 milijuna kuna za sustav vodoopskrbe i odvodnje”, rekao je Orešković.

U pozivnom centru prikupljala su se sredstva za obnovu vukovarskog vodotornja, a uzvanici  iz političkog, kulturnog, sportskog  i društvenog života Hrvatske odgovarali su na pozive građana. Pozivom na broj telefona 060/9084 građani su mogli donirati 5 kuna plus PDV za obnovu vodotornja.

HINA.HR/ĐURO KARALIĆ