Horvat: Odluka o darovanju državnog zemljišta za proširenje poduzetničke zone Zalužje vrlo brzo će doći na sjednicu Vlade

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat posjetio je danas vinkovačku gradsku upravu gdje je o darivanju državnog zemljišta za proširenje poduzetničke zone Zalužje za novih 110 hektara, razgovarao s gradonačelnik Ivanom Bosančićem.

Razgovorima u gradskoj upravi nazočni su bili i ministar obrane Mario Banožić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

“U roku pet godina Grad Vinkovci morat će prošireni dio zone Zalužje opremiti pripadajućom poduzetničkom infrastrukturom. Sve ono što će se dobiti prodajom poduzetničkih parcela biti će namijenjeno podizanju poduzetničkog standarda”, kazao je ministar Darko Horvat rekavši kako će se odluka o darovanju zemljišta vrlo brzo naći na Vladi, a potom ide i potpisivanje darovnog ugovora.

Gradonačelnika Ivana Bosančića pozvao je da krene putem ulaganja u poduzetničke zone.

“Dakle, samo tim putem, ne treba ni lijevo, ni desno. Isto ono što s događa u Stupniku i Svetoj Nedelji treba napraviti i ovdje u Vinkovcima”, ustvrdio je Horvat.

Po riječima gradonačelnika Ivana Bosančića, proširenje sadašnje poduzetničke zone Zalužje za dodatnih 110 hektara jamči Vinkovcima da i nadolazećim godinama mogu računati na gospodarski rast i razvoj.

“Moći ćemo ići u smjeru velikih tvrki i bit će to mjesto stvaranja novih radnih mjesta”, kazao je Bosančić podsjetivši kako se oko 42 posto gospodarske aktivnosti  u Vukovarsko-srijemskoj županiji događa upravo u Vinkovcima.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako je osim ulaganja u poduzetničku infrastrukturu zone Zalužje bitno uložiti i u ceste kojima bi se ta zona na najbrži način povezala s obližnjom autocestom te drugim područjima unutar Vukovarsko-srijemske županije.