HNK Vukovar 1991. u Borovu naselju gradi nogometni kamp

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik HNK „Vukovar 1991.“ Ivan Štrek  potpisali su Ugovor o pravu građenja između Grada i kluba o osnivanju prava građenja nogometnog kampa. Prema planu nogometni kamp bi se gradio na zemljištu koje je u vlasništvu Grada Vukovara površine 70.000 m2, u Borovu naselju.

„Veliko je zadovoljstvo stabilnom i kvalitetnom suradnjom s upravom HNK „Vukovar 1991“, ali i ozbiljnom pristupu, čiji plod je zajedničko stvaranje novog sadržaja u Vukovaru. Krećemo u stvaranje sadržaja koji će svoj djeci s našega područja, ali i šire, a koja se bave nogometom pružiti veliku mogućnost usavršavanja svojih znanja, sposobnosti i vještina“, rekao je Penava.

Podsjetio je i kako je gradski stadion u samom središtu Vukovara u završnoj fazi preobrazbe, u što je Grad Vukovar investirao 12,5 milijuna kuna.

Predsjednik kluba HNK „Vukovar 1991“ istaknuo je zadovoljstvo što će u Vukovaru postojati nogometni kamp za svu djecu koji imaju želju unaprijediti svoje nogometne vještine, ali i zadovoljstvo što će ovim projektom doprinijeti dodatnoj revitalizaciji Grada Vukovara te gradske četvrti Borova naselja.

„Nogomet povezuje ljude, a to nam je važno“ zaključio je naposljetku Štrek.  

Kazao je kako je namjera HNK „Vukovar 1991“ izgraditi nogometni kamp koji će se sastojati od četiri nogometna terena pune veličine i jednog nogometnog terena manje veličine. Dva nogometna terena pune veličine bit će prekrivena prirodnom travom, a preostala igrališta bit će prekrivena umjetnom travom. Na dva nogometna terena pune veličine bit će izgrađene popratne svlačionice i spremišta za nogometne rekvizite, kao i manje tribine koje bi služile za praćenje treninga i utakmica Škole nogometa. Na svim nogometnim terenima bit će postavljena potrebna prateća rasvjeta, a izgradit će se i prostorija za održavanje sastanaka te prostorije za predstavništvo kluba. U planu je  izgraditi i dječji park koji bi bio na korištenju cjelokupnoj zajednici, kako bi ovaj projekt imao još širi društveni značaj.