Hermana Dermiček sedma, a Ana Crnjac deveta u Europi

VUKOVAR, Glavni grad Rumunjske, Bukurešt proteklog je vikenda bio domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Europe u dizanju utega za seniore, a boje Republike Hrvatske branile su i dvije mlade Vukovarke, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, članice Kluba dizača utega Vukovar.

Iako su bile najmlađe sudionice ovog Prvenstva Europe, to im nije smetalo da ostvare najbolje plasmane od svih naših reprezentativaca. Hermana Dermičer nastupila je u kategoriji do 75 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. i osvojila tri sedma mjesta.

Važno je istaći da je Hermana Dermiček sa svojih nepunih 16 godina, ostvarila najbolji plasman u povijesti hrvatskog dizanja utega u ženskoj konkurenciji od osamostaljenja Hrvatske.

Odličan nastup u Bukureštu, Hermana je „začinila“ postavljanjem 8 novih državnih rekorda i to sa 59 i 60 kg. u trzaju, 71 kg. u izbačaju i 131 kg. u biatlonu. Novi su to državni rekordi za uzraste U17 i U20.

Ana Crnjac nastupila je u kategoriji +90 kg. i sa 60 kg. u trzaju, 70 kg. u izbačaju i 130 kg. u biatlonu ostvarila je tri plasmana na deveto mjesto.

“Od Ane smo očekivali nešto veći rezultat, ali je viroza koju je imala neposredno pred odlazak na EP, učinila svoje i  Ana ovaj put nije postavila niti jedan državni rekord a imala je jedan nažalost neuspješan pokušaj postavljanja novog rekorda u trzaju na 63 kg. za uzraste U17 i U20”, kazao je trener Milan Kordić dodajući kako su nastupom i Crnjac i Dermiček dokazale da ih je izbornik Boško Čavka sa pravom pozvao u reprezentaciju.