HDZ: Jedini smo županijski odbor koji ima 4 zastupnika u Hrvatskom saboru

VINKOVCI, HDZ Vukovarsko-srijemske županije iznimno je zadovoljan rezultatima koje je stranka ostvarila na proteklim prijevremenim parlamentarnim izborima. Rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je predsjednik Županijskog odbora Dražen Milinković rekao kako je to jedini županijski odbor u Hrvatskoj koji ima četiri zastupnika u Hrvatskom saboru.

„Naša kampanja bazirala se na temama u svezi gospodarskog rasta, radnih mjesta, demografske obnove i pravne sigurnosti i to je ono što je ljude interesiralo. Vjerujem kako će sada biti aktiviran i Projekt Slavonija kako bi odradili ono što smo zacrtali“, rekao je Milinković.

Gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić kazao je kako je HDZ ostvarila izvanredne rezultate u gradu na čijem je čelu koji su i nešto viši nego na izborima prošle godine.

„Naša kampanja je bila ozbiljna, kvalitetna i europska i u kojoj nije bilo omalovažavanja i svađanja. Zato smo i nagrađeni od birača i nećemo ih iznevjeriti“, rekao je Karlić.

Okupljenim novinarima obratio se i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je zahvalio biračima u 5. Izbornoj jedinici, a posebno biračima s područja Vukovarsko-srijemske županije.

„Građani su u HDZ-u prepoznali snagu koja jedino može odgovoriti zahtjevima koji su stavljeni pred hrvatsku državu, a to su gospodarska kriza i odljev mladih. Ovo je samo jedna pobjeda u nizu i prvi korak koji treba što prije ostaviti iza sebe te završiti pregovore koji su započeti i baciti se na posao. To Hrvatskoj treba. Trudit ćemo se ne samo da zadržimo mlade ovdje nego i da one koji su otišli vratimo nazad“, rekao je Penava.

Govoreći o rezultatima izbora u Vukovaru istakao je i kako je HDZ po prvi put u povijesti pobijedio na svih 32 birališta u gradu.

„HDZ je pobijedio i u gradskim četvrtima gdje do sada i nije pobijeđivao. To je rezultat sinergije kvalitetnoga rada Gradskoga odbora HDZ-a i izvršne vlasti“, rekao je Penava.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić