HDSSB predlaže mogućnost uvođenja viznog režima za građane Republike Srbije

Foto: Ivan Matić

 

VUKOVAR, Vukovarska podružnica HDSSB-a predložila je da, ukoliko se uskoro ne pronađe rješenje za podizanje optužnica i proganjanje hrvatskih branitelja, Hrvatska uvede vizni režim za građane Republike Srbije.

„Ako se u najkraćem roku situacija diplomatski i politički ne riješi i ne smiri tražimo da se uvede vizni režim za sve građane Republike Srbije i do daljnjeg im se zabrani ulaz u Hrvatsku s osobnim iskaznicama i pograničnim propusnicama te razmotri ukidanje abolicije“, navodi predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić.

U priopćenju za javnost HDSSB je oštro osudio podizanje optužnica i proganjanje hrvatskih branitelja od strane Republike Srbije te su zatražili „hitnu intervenciju hrvatske diplomacije da u suradnji s Srbijom što prije pronađe rješenje da se iste povuku“. Ukazala je i da niti jedna politička stranka koja zastupa srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj, a pogotovo SDSS kao parlamentarna stranka, nisu osudili ili dali neki svoj stav o samoproglašenoj nadležnosti Srbije za proganjanje hrvatskih branitelja.

IVAN MATIĆ