Gradske vlasti Vinkovaca odale počast uoči Svih svetih, a vijenci položeni i svijeće upaljene i kod nekadašnje Kumanove ciglane

Foto: vktv.hr

VINKOVCI, U povodu blagdana Svih svetih izaslanstvo Grada Vinkovaca predvođeno gradonačelnikom Ivanom Bosančićem položilo je vijenac i upalilo svijeće kod spomen križa hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju, a potom je odana i počast nevino stradalima kod nekadašnje Kumanove ciglane.

„Danas polažemo vijenac za sve one koji su doprinijeli tomu da imamo grad ovakav kakav je, da imamo našu zemlju i da živimo u miru i blagostanju. Tu prvenstveno mislim na naše branitelje kojima u svakom trenutku moramo odavati počast, a onda i sve one znamenite Vinkovčane koji su doprinijeli da naš grad izgleda ovako”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Izaslanstva Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Povijesnog i športskog društva “Hrvatski sokol” Vinkovci,  Udruge “Vinkovački šokački rodovi” te braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata počast su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odala i nevino stradalima kod Kumanove ciglane 1945. godine.

Na tome mjestu, smatra se, ubijeno je nekoliko stotina osoba iz Vinkovaca i okolice za koje ne postoje dokumenti o bilo kakvom suđenju i presudi.