Gradit će se poučne staze “Virovi” i “Lože”

VINKOVCI, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije nositelj je novog projekta koji se odnosi na uređenje poučne šumske staze značajnog krajobraza Virovi i posebnog rezervata šumske vegetacije Lože u Natura 2000 ekološkoj mreži Vukovarsko-srijemske županije – Spačvanskom bazenu.

Projekt se financira iz NIP ( EU Natura 2000 Integration Project) petogodišnjeg programa koji provodi Uprava za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Procijenjena vrijednost radova predviđenih Projektom izgradnje poučne staze „Virovi“ i „Lože“ je milijun kuna, što predstavlja izuzetno veliko ulaganje u sektor zaštite prirode.

Sveukupna dužina poučnih staza je 4.847 metara, a pored izgradnje staza, projekt predviđa i izgradnju sjenica, razgledišta, vidikovca, platoa, razgledišta, klupa, info i edukacijskih tabli (orijentacijske i glavne informacije u prostoru), info tabli (male) i putokaza.

Trenutačno je u tijeku natječaj javnog nadmetanja za odabir izvođača građevinskih radova koji će biti otvoren do 7. lipnja.

VUSZ.HR/ĐURO KARALIĆ