Grad Vukovar podržava rad Zaklade Vrhobosanske nadbiskupije

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prije dvije godine osnovana je Zaklada Vrhobosanske nadbiskupije koja ima sjedište u Vukovaru. U dvije godine rada čelnici Zaklade rade na prikupljanju što većeg broja pravnih i fizičkih osoba koji su podupiratelji njenoga rada, a u isto vrijeme provode i planirane projekte s ciljem pomoći građanima koji žive na prostoru kojega pokriva Zaklada. U sklopu tih aktivnosti predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije potpisali su u Vukovaru pristupne ugovore s 16 podupiratelja Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije među kojima je 11 pravnih osoba i 5 fizičkih osoba.

„Zahvalni smo svim podupirateljima rada Zaklade jer Crkva nema svojih prihoda tako da nam njihova pomoć omogućuje provođenje planiranih projekata“, rekao je nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije kardinal Vinko Puljić, koji je i predsjednik Upravnog odbora Zaklade.

Potporu radu Zaklade istakao je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako Vukovarci razumiju potrebe Hrvata iz BiH. Najavio je kako će Vukovar pomoći rad Zaklade koliko god je u mogućnosti kao i da je svima u cilju dalji razvoj života na tim prostorima te ostanak Hrvata.