Za vikend sedam prometnih nesreća, devet vozača u alkoholiziranom stanju i 135 prekršaja nedopuštene brzine kretanja

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 3. do 5. rujna 2021. godine na vukovarsko-srijemskim prometnicama dogodilo se 7 prometnih nesreća, priopćila je vukovarsko-srijemska policija.

U Gunji, vozač osobnog automobila pri skretanju ulijevo na kolni ulaz udario je prednjim dijelom vozila u motocikl koji ga je pretjecao s lijeve strane, uslijed čega je vozač motocikla zadobio tjelesne ozljede.

U Vukovaru, vozač osobnog automobila zbog ne držanja potrebnog razmaka iza vozila iza kojeg se kretao udara u zadnji dio sustignutog vozila, uslijed čega je vozač zadobio tjelesne ozljede.

Na lokalnoj cesti koja povezuje Veru i Dalj, vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola (1,69 g/kg) slijeće sa ceste pri čemu je zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Tovarniku, Vinkovcima, granični prijelaz Bajakovo i Andrijaševcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 9 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,12 g/kg zabilježena je kod 57-godišnjeg vozača na graničnom prijelazu Bajakovo pri ulasku u Republiku Hrvatsku. Prema tri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 135 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 71 prekršaj.         

Iz policije poručuju kako će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.