Grad Vinkovci putem vaučera pomaže obiteljima školaraca pri kupnji radnih bilježnica i ostalog školskog pribora

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je danas Osnovnu školu Bartola Kašića u Vinkovačkom Novom selu te učenicima i roditeljima uručio vaučere za sufinanciranje nabave radnih bilježnica i ostalog nastavnog materijala.

“Ovaj projekt je iznimno vrijedan, za isti je osigurano oko 1,7 milijuna kuna, a vaučere će dobiti oko 3.000 učenika. Razmišljamo da u budućnosti, naravno koliko to proračun bude dozvoljavao, povećamo ovaj iznos”, kazao je Bosančić dodajući kako je vaučere moguće iskoristiti samo u gradskim knjižarama, što je dobro jer će novac na kraju ostati na području grada.

Novčane bonove u vrijednosti 500 kuna roditelji mogu iskoristiti u šest vinkovačkih knjižara.

“Budući da financiranje od strane Vlade ne obuhvaća radne bilježnice te druge potrebite radne materijale za školu, Grad Vinkovci će putem novčanih bonova u protuvrijednosti 500 kuna sufinancirati nabavku radnih bilježnica i preostalog nastavnog materijala za učenike koji u tekućoj školskoj godini pohađaju od I. do VII. razreda, odnosno koji u idućoj školskoj godini upisuju od II. do VIII. razreda. Što se pak tiče prvih razreda osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2019./2020., s početkom školske godine započet će postupak prikupljanja dokumentacije radi ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 1.000 kuna”, kazala je pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković.