Grad Vinkovci kroz projekt “Centar izvrsnosti” ulaže u nadarene učenike osnovnih i srednjih škola

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gimnazija Matije Antuna Reljkovića i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša nositelji su projekta “Centar izvrsnosti” koji za cilj ima osigurati što povoljnije uvjete za rad mentora i nadarene djece u vinkovačkim osnovnim i srednjim školama, a cio projekt podržao je i Grad Vinkovci osiguravši u proračunu za tu namjenu inicijalnih 100.000 kuna.

Ugovor o pokretanju projekta “Centar izvrsnosti” potpisali su danas ravnatelji vinkovačke Gimnazije Stipe Tomić i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Dario Dragun te gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Po riječima ravnatelja Gimnazije Stipe Tomića, u vinkovačkim školama puno je nadarene djece kojima će se, kao i njihovim mentorima, kroz centar izvrnosti pokušati osigurati što bolji uvjeti za rad i napredak.

Ravnatelj Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Dario Dragun kazao je kako će se kroz projekt centra izvrsnosti konačno dati prilika mantorima i nadarenoj djeci da još više napreduju jer će im se omogućiti puno toga što do sada nisu mogli imati, poput radionica, pokusa i osiguranja potrebnih pomagala.

“Potpisivanje ovog ugovora će svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca u budućnosti”, ocjenio je gradonačelnk Ivan Bosančić rekavši kako nadareni učenici i njihovi mentori zaslužuju da se u njih ulaže jer “svi oni koji su daroviti, koji će biti izvrsni studenti, jednoga će dana izgrađivati ovu zemlju”.

Po njegovom riječima novac, koji je u iznosu od 100.000 kuna osiguran za tu namjenu u gradskom proračunu, bit će korišten za plaćanje mentora, kupovinu potrebnih nastavnih sredstva te da se pokriju ostali troškovi rada s nadarenim učenicima.