Grad-Export proslavio 30. obljetnicu postojanja i uspješnog poslovanja darivajući obitelji u potrebi i pdijatrijski odjel vinkovačke bolnice

Foto: Đuro Karalić

Jedna od najuspješnijih vukovarsko-srijemskih tvrtki, vinkovački Grad-Export proslavio je 30. godina uspješnog poslovanja, a skromna svečanost iskorištena i za iskazivanje socijalne osjetljivosti te darivanje onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Vlasnik i direktor Grad-Exporta Petar Šimić iskazao je ponos što je došla i 30. obljetnica postojanja tvrtke koju je osnovao 1992. godine zajedno s šest suboraca s kojima se upravo vratio iz rata. “Kada sam 1992. godine pokretao proizvodnju bilo nas je sedam, a danas imamo 218 uposlenih, a pogoni se prostiru na 60.000 četvornih metara u Industrijskoj zoni na Zalužju te raspolažemo najnaprednijih tehnologijama za obradu metala i pvc-a”, kazao je Šimić.

Dodao je kako mu je iznimno stalo da njegovi djelatnici budu zadovoljni jer se time i jamči opstanak i napredak tvrtke. Tako Grad-Export zaposlenicima za prvo dijete isplaćuje 3.000, a za drugo dijete 5.000 kuna, a ako oboje roditelja rade u Grad-Exportu iznosi se duplaju. “Želimo da potaknemo demografski dio priče i nastavit ćemo s ovakvim mjerama”, kazao je Šimić koji je 30. obljetnicu Grad-Exporta odlučio i humanitarno obilježiti te je s po 3.000 kuna darivao socijalno ugrožene vinkovačke obitelji te pedijatrijski odjel vinkovačke bolnice s potrebnim uređajima, a pokušat će pomoći, kako je kazao, i da jedno od djece iz jedne 12-člane obitelji s područja županije dobije posao u Grad-Exportu.

Šimić je podsjetio kako Grad-Export, koji je jedan je od vodećih hrvatskih i europskih proizvođača dekorativnih ALU, PVC i HPL panela za ulazna vrata, danas izvozi u 31 državu, ponajviše u zemlje EU, ali i SAD te Rusiju.

Obljetnicu je Grad-Exportu čestitao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekavši kako je ovdje riječ o dobroj i pozitivnoj poduzetničkoj priči. “Ovo je obiteljska tvrtka koja je međutim, nadrasla obiteljski biznis i danas predstavlja vrijednu kockicu u mozaiku vinkovačkog gospodarstva”, kazao je Bosančić.

Proslavu je uveličao i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić koji je čestitajući 30. rođendan Grad-Exporta ustvrdio kako o bilo kojoj tvrtki najbolje govore njezini djelatnici. “Koliko sam upoznat ovdje radi 218 zaposlenika koji su zadovoljni, dolazaka ima i dalje, ali ne i odlazaka iz tvrtke i to je najbolji pokazatelj uspješnosti Grad-Exporta”, kazao je Dekanić. Dodao je kako je županija svakako zadovoljna što na njenom području djeluju tvtrke poput Grada-Exporta poželjevši im još poslovnog uspjeha i napretka.