Na svečanosti u Gradskom kazalištu Joze Ivakića po prvi puta uručene nagrade “Joza”

Foto: VSŽ

 Na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića u petak su uručene nagrade “Joza” za najbolju gostujuću predstavu za odrasle i za djecu, najbolju domaću predstavu za odrasle i za djecu te za najbolju glumicu i glumca u domaćoj predstavi za odrasle i za djecu.

 U kategoriji najbolji glumac u produkciji Gradskog kazališta Joze Ivakića nagradu su dobili Marijan Josipović u predstavi za djecu i Vladimir Andrić u predstavi za odrasle dok su najbolje vinkovačke glumice Katarina Šestić u predstavi za djecu i Matea Marušić u predstavi za odrasle.

Od 14 gostujućih predstava kao najbolju predstavu za djecu “Jozu” je dobila predstava “Korak po korak do čiste planete” Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac, a kao najbolju predstavu za odrasle “‘A. jmo P. robat ČEHOV. a” iste kazališne kuće. U konkurenciji su se inače nalazile predstave GK Požega „Djevojčica sa šibicama” UO Kreator, Zagreb „Njemački za početnike” HNK u Osijeku „Žene u crvenom” Kazalište Virovitica „U kažnjeničkoj koloniji” / „Alabama “GK Požega „Guja u njedrima” Kazalište Marina Držića Dubrovnik „Tramvaj zvan žudnja ”NP Tuzla „Putovanje ”GK Zorin dom Karlovac „Grane smo na vjetru” / „Ajmo probat Čehova“ / „Korak po korak do čiste planete “HNK u Varaždinu „Enigmatske varijacije “Plesna mreža Hrvatske „Skupa“ „Ako sam žena nisam konj” produkcija Duško Srijemac.

Nagradu za najbolju domaću predstavu za djecu ravnopravno su s istim brojem glasova podijelile predstave “Ljepotica i zvijer” i “Crvenkapica”, koprodukcije Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku i Gradskog kazališta “Joza Ivakić”. U kategoriji predstava za odrasle dobitnik nagrade je predstava “Tamo gdje tuga spava”, koprodukcija Joze Ivakića i Kazališta „Nova scena“ Vinkovci. U konkurenciji za nagrade bile su predstave: „Gospođica Julija”, „Što žena umije”, „Boeing Boeing”, „Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 2507”, „Tamo gdje tuga spava”, „Tena – kronika raspada jedne ljepote”, „Crvenkapica”, „Ljepotica i zvijer”, „Vitez željeznog srca” i „Oprosti za Božić”.

Nagradu „Joza” utemeljili su vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića, te medijske kuće, Plava vinkovačka i Novosti, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija. O nagradama je odlučivala publika vinkovačkog kazališta koji su tijekom cijele prošle godine imali priliku glasovati putem kupona, koji je svaki gledatelj dobio uz kupljenu ulaznicu.

Nagrada „Joza”, medalja s likom Joze Ivakića na hrastovoj podlozi, rad je vinkovačkog akademskog kipara i slikara Ivana Lončara Žana. Svečanosti su nazočili i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Josip Romić.